Soalan Lazim

1. Untuk Apakah Surbo digunakan?

J: Surbo adalah untuk menarik udara dari atmosfera lebih cepat melalui penapis udara, mewujudkan mampatan udara yang lebih tinggi dalam enjin. Ini memberikan tekanan sederhana dalam enjin supaya ada kemampuan yang lebih besar untuk mempercepat, dan had rpm dicapai dengan hanya separuh pencepat. Sebagai pemecut ditekan kurang untuk keadaan kebanyakan, penggunaan bahan api dikurangkan sebanyak 10% secara purata, dan pelepasan ekzos termasuk CO2 asap dan diesel juga diturunkan.

2. Bolehkah Surbo dipasang untuk enjin diesel?

J: Ya, sila rujuk diesel tentang kelebihan Surbo untuk kenderaan diesel.

3. Bolehkah Surbo dipasang untuk enjin suntikan bahan api?

J: Ya, ia berfungsi bagi kebanyakan enjin, EFI, diesel atau carburetor.

4. Bolehkah Surbo dipasang dalam kereta yang sangat lama?

J: Ya, selagi kereta ini sangat lama tidak mempunyai apa-apa masalah besar dan pemasangan Surbo kedap udara. Pemilik perlu memeriksa enjin, dan menggantikan mana-mana tiub udara pecah di sekitar manifold atau minyak petak enjin sebelum memasang Surbo.

5. Adakah mudah untuk pasang Surbo?

J: Ya, kerana kita telah dikategorikan kebanyakan enjin mengikut pengambilan udara mereka, dan melatih pengedar kami dengan panduan. Masa yang diambil untuk pemasangan Surbo adalah kira-kira 1 jam setiap kereta.

6. Manakah bahagian enjin saya akan ditanggalkan sebelum memasang Surbo?

J: penapis udara dan paip udara utama selepas ia akan ditanggalkan pertama. Surbo akan dipasang di bahagian berbentuk silinder yang sesuai dalam paip itu, dan selepas itu sejauh mungkin semua bahagian ditanggalkan akan dipasang semula seperti asal. Kami akan memaklumkan kepada anda terlebih dahulu perubahan dilihat jika apa-apa, sebelum memulakan kerja.

7. Apakah Surbo akan menggantikan penapis udara saya?

J: Tidak, Surbo biasanya tidak menggantikan mana-mana bahagian asal. Ia boleh dimasukkan ke dalam paip udara utama selepas penapis udara, atau di lubang masuk atau keluar kotak penapis, dengan penyesuai getah yang sesuai. Jika kes udara penapis asal telah digantikan sepenuhnya oleh penapis bulat di atas enjin supaya tiada paip untuk meletakkan Surbo, kami akan meminta penapis udara asal.

8. Bolehkah Surbo dipasang bersama penapis kon terbuka?

J: Ya, jika kereta anda sudah datang dengan itu. Surbo boleh dipasang di dalam paip udara utama asli selepas kon, atau paip logam diubah selepas kon. Walau bagaimanapun, tiub penyejukan minyak U (pernafasan hulu, yang ditunjukkan dalam Bagaimana Surbo Berfungsi) mesti dipasang kembali seperti asal. Jika tidak, Surbo akan menghadapi kebocoran melalui pernafasan penyejukan L pada hiliran yang bergabung dengan pancarongga iaitu manifold. Oleh kerana itu, penapis kecil 2 inci bulat sebagai ganti U pun tidak dibenarkan. Juga, jika terdapat meter aliran udara, Surbo perlu dipasang selepas ia (bermaksud antara ia dan paip udara utama). Rujuk reka bentuk paip untuk Surbo atau Dwi_Surbo dalam halaman Dwi Surbo.

9. Adakah saya perlu untuk mengubah suai enjin saya untuk pemasangan Surbo?

J: Tidak, biasanya tidak perlu memotong apa-apa untuk pemasangan Surbo. Dalam kebanyakan keadaan lebih baik untuk mengekalkan semua bahan-bahan asal yang berkualiti lebih baik. Lebih mudah pun untuk menyesuaikan Surbo pada peralatan asal. Walau bagaimanapun, jika beberapa bahagian enjin anda telah diubah oleh pihak ketiga, dan ada apa-apa perubahan dari sana yang penting kepada fungsi Surbo, kami akan memaklumkan kepada anda sebelum kerja dimulakan. Anda juga boleh membaca Panduan Untuk Menyelesaikan Masalah Surbo untuk mendapatkan maklumat mengenai aksesori yang tidak serasi dengan Surbo.

10. Bolehkah saya memasang Surbo diri sendiri?

J: Ya, jika tiada peniaga Surbo di kawasan anda. Kami boleh membantu anda melakukannya melalui e-mel. Selepas itu, jika anda suka, anda boleh memohon untuk menjadi seorang peniaga di kawasan anda.

11. Bolehkah Surbo diletakkan pada motosikal?

J: Ya, sila rujuk kepada Surbo untuk motosikal.

12. Bagaimana saya boleh mengeluarkan Surbo?

J: Surbo mudah dikeluarkan dengan alat biasa seperti pemutar skru.

13. Sebelum servis, saya perlu mengeluarkan Surbo?

J: Biasanya tempat pemasangan Surbo adalah tidak diganggu oleh mekanik. Walau bagaimanapun, jika ia adalah satu perkhidmatan utama, anda mungkin ingin untuk mengeluarkannya dengan alat seperti pemutar skru. Selepas servis, kami mencadangkan anda meminta peniaga Surbo anda untuk pasang Surbo. Jika tidak, anda boleh pasangnya diri sendiri jika anda telah diarahkan oleh peniaga kali pertama Surbo dipasang.

14. Adakah saya akan kehilangan jaminan kereta baru saya jika saya memasang Surbo?

J: Oleh kerana kebanyakan kerja kami boleh balik seperti asal, terdapat jarang mana-mana isu dengan bengkel ejen. Kami akan memaklumkan kepada anda apa-apa perubahan kepada pengambilan udara anda sebelum memulakan memasang Surbo. Anda juga boleh tanya kepada agen kereta anda jika tidak pasti. Sehingga kini tiada siapa yang diketahui telah hilang jaminan kerana mempunyai Surbo. Walau bagaimanapun, jika anda akan membuat tuntutan terhadap ejen bagi kecacatan kenderaan, ia adalah baik untuk menanggalkan setiap barang-barang tambahan, termasuk Surbo. Selepas tuntutan anda mungkin hubungi kami untuk memasangnya semula.

15. Saya akan dapat merasai peningkatan prestasi enjin serta-merta?

J: Pasti! Tiada rasa, tiada jualan! Dengan Surbo, kami menjamin garis merah pada meter rpm dengan setengah pendikit jika kereta anda adalah manual. Jika kereta anda adalah automatik, anda akan mendapat pendikit yang lebih sensitif, rpm lebih tinggi daripada biasa jika dikehendaki. Kotak gear perubahan atas atau ke bawah dengan mudah juga.

16. Bolehkah Surbo memberikan prestasi yang lebih baik, dan belayar dengan lancar?

J: Ya, untuk contoh, rujuk Kelajuan Tinggi Dan Pecutan yang lebih baik . Mempercepatkan menjadi lebih mudah walaupun dalam gear teratas jadi masa perjalanan boleh dipendekkan untuk keselesaan. Surbo menggerakkan enjin dengan lancar dengan tekanan udara sederhana yang memberikan lebih kuasa kepada enjin, supaya pencepat ditekan kurang, menjadikan enjin kurang bunyi. Getaran enjin dikurangkan kerana silinder menjadi lebih seimbang kerana setiap daripada mereka mendapat tekanan udara tambahan ini, manakala dalam enjin biasa hanya silinder-silinder mampatan dan pembakaran berada di bawah tekanan dan silinder-silinder pengambilan dan ekzos tidak. Ini juga mengurangkan getaran disebabkan enjin pada bahagian-bahagian lain kenderaan. Pengurangan getaran meningkatkan kelicinan dan kecekapan enjin, yang membawa ekonomi bahan api.

17. Adakah terdapat apa-apa lagi yang saya perlu menambah untuk meningkatkan prestasi Surbo ini?

J: Tidak perlu, kerana Surbo dapat memberi prestasi yang baik dengan sendiri. Walau bagaimanapun, untuk memaksimumkan sensitiviti, gunakan Meter Boost untuk mengaktifkan Surbo.

18. Kereta saya sudah diubahsuai dengan kuasa tambahan. Bolehkah Surbo meningkatkan kuasa lagi?

J: Ya, kebanyakan masa yang mungkin. Sila rujuk kepada "The Real Thing" .

19. Berapa banyak kuasa pecutan Surbo boleh menambah?

J: Ini bergantung kepada kereta berkenaan dan kaedah anggaran. Sebagai contoh, pemilik sebuah ESI Civic 125 bhp (dengan Surbo) berkata beliau memotong Civic VTi 160 bhp rakannya, menjelang separuh kereta sehingga gear 3. Ini menunjukkan bahawa pada gear rendah, Surbo berkesan meningkatkan kuasa pecutan sebanyak 30% (= 160/125). Dari segi tork Surbo boleh meningkatkan ia sehingga 18% seperti yang ditunjukkan oleh Ujian Dynamometer . Dari segi masa 0-100 km se jam, sebuah kereta Proton 1.5 EFI mengambil masa 8 saat untuk mencapai 100 kilometer sejam, turun dari 11 pada asalnya (keputusan ini telah dicapai dua kali, sekali dengan Ah Tee peniaga kami di Kuala Lumpur dan yang lain oleh pelanggan). Dari segi praktikal, kuasa pecutan tambahan kenderaan dilengkapi Surbo membolehkan ia menggunakan bahan api kurang, mengeluarkan kurang hidrokarbon atau asap, dan elakkan ketukan enjin (yang datang dengan tekan pemecut sepenuhnya).

20. Bolehkah 2 Surbo dipasang dalam 1 kenderaan?

J: Ya, itu dipanggil Dwi Surbo, yang menyampaikan tork 10% lebih daripada Surbo tunggal dari 2500 ke 3000 rpm, dan dengan itu lebih 5% penjimatan bahan api. Ini terdiri daripada dua Surbo sejajar dipasang bersama-sama dengan tidak lebih daripada 1.25 inci ruang di antara mereka, berjumlah 11 inci dalam garis lurus sahaja, kerana Surbo atas yang lebih jauh dari pendikit perlu Surbo yang lebih rendah untuk menariknya ke dalam vorteks. Jika anda sudah mempunyai satu Surbo dan berpuas hati dengan itu, anda boleh menambah satu lagi untuk membentuk Dwi Surbo jika ruang membolehkan.

21. Adakah Surbo memerlukan elektrik?

J: Tidak

22. Adakah suis untuk menghidupkan Surbo?

J: kaki kanan anda adalah satu-satunya kawalan. Sila rujuk Bagaimana Surbo Kerja

23. Apa prinsip Surbo berdasarkan?

J: pemampatan udara melalui vorteks kelajuan tinggi, dan enjin brek semula. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Bagaimana Surbo Berfungsi

24. Bagaimana Surbo memaksa udara ke dalam enjin, dan dari mana ia mendapatkan kuasa ini?

J: Kedua-dua muka surat yang berikut boleh menjawab soalan ini
1. Analisis Tenaga Sistem Surbo .
2. Bagaimana Surbo Kerja

25. Mungkinkah Surbo kerosakan omboh?

J: Tidak, halaman Analisis Tenaga Sistem Surbo menunjukkan bahawa tekanan dalam silinder sebenarnya lebih rendah, kerana setengah pendikit (mampatan udara sederhana) cukup membawa enjin kepada garis merah rpm.

26. Bolehkah kerosakan Surbo enjin?

J: Tidak, Enjin dengan Surbo tidak perlu bekerja keras seperti sebelum Surbo, kerana ia dibantu oleh tekanan udara dari Surbo, dan enjin brek semula. Peningkatan tork bermakna pemecut tidak perlu ditekan sebanyak seperti sebelum Surbo, jadi bahan api disuntik dan haba yang dicipta di dalam enjin dikurangkan, dan kemungkinan ketukan enjin pun dikurangkan. Oleh itu, dengan Surbo enjin itu mungkin mempunyai kehidupan yang lebih lama.

bacaan lanjut:
Bagaimana Surbo Boleh Bantu Memanjangkan Hayat Enjin
Analisis Tenaga Sistem Surbo

27. Adakah saya perlu menggunakan 98 oktana, atau 92/95 oktana selepas pemasangan Surbo?

J: Biasanya, petrol dengan nombor oktana (RON) yang terlalu rendah tidak boleh digunakan dalam enjin mampatan yang tinggi, kerana petrol di bawah tekanan boleh mencetuskan sendiri, yang boleh menyebabkan api yang turun pada omboh yang sedang naik. Ini dipanggil ketukan enjin dan boleh merosakkan enjin. Walau bagaimanapun, dengan Surbo, ia mungkin ok untuk menggunakan petrol dengan oktana yang lebih rendah daripada yang disyorkan oleh pengeluar kereta, kerana pemecut sering ditekan kurang dan kurang bahan api disuntik, jadi peluang untuk mengetuk dikurangkan.

28. Apa yang berlaku apabila udara lebih daripada biasa masuk ke dalam enjin, supaya nisbah udara-bahan api naik? Tidak ada sepatutnya nisbah udara-bahan api ditetapkan?

J: Untuk mengikuti formula kimia bagi enjin pembakaran dalaman, nisbah udara-bahan api perlu ditetapkan, kerana setiap jumlah bahan api memerlukan jumlah tetap udara untuk membakarnya sepenuhnya. Walau bagaimanapun, ini mungkin berada di bawah kawalan, keadaan mantap di makmal, di mana aliran udara terus dengan aliran bahan api. Apa lagi, enjin mungkin bergerak pada kelajuan yang tetap, dan tidak berada di bawah perubahan beban.

Dalam enjin biasa, kerana penghantaran bahan api di bawah tekanan pam bahan api, tetapi pengambilan udara itu tidak tertekan dan juga disekat oleh penapis udara. Jika pendikit secara tiba-tiba dibuka untuk kelajuan lebih ( transien), bahan api pasti akan dipaksa serta-merta, tetapi udara tiba lewat, menyebabkan sebahagian bahan api yang tiba agak awal untuk mempunyai udara yang tidak mencukupi untuk pembakaran penuh. Ini akan menyebabkan pengeluaran pelbagai jenis gas pencemaran. Sebagai contoh, bukan CO2 terbentuk, tetapi CO beracun terbentuk kerana tidak ada oksigen yang mencukupi untuk membakar sepenuhnya. Jika tidak, kita mungkin dapat jelaga dari kenderaan diesel. Atau pelbagai gas dari kenderaan petrol yang tidak boleh dilihat tetapi boleh berbau, jika anda tidak dilindungi daripada kenderaan yang tiba-tiba memecut, terutama kereta automatik walaupun dengan teknologi terkini. Walau bagaimanapun, Surbo boleh membantu kerana ia boleh menarik udara lebih cepat daripada biasa ke arah enjin supaya udara tidak begitu lewat berbanding bahan api. Juga, udara ini, yang dimampatkan, memberikan lebih tork serta-merta supaya kurang pendikit perlu dibuka dan kurang bahan api yang diperlukan untuk kuasa yang sama, bermakna kurang pencemaran akan berlaku. Kelebihan lebihan udara dari Surbo adalah bahawa bahan api itu mempunyai peluang yang lebih baik untuk mencari oksigen cepat untuk menggabungkan. Selebihnya udara bertindak sebagai spring, yang menimbulkan mampatan dan memberikan lebih tork kepada enjin.

29. Adakah perbezaan jika Surbo dipasang sebelum atau selepas penapis udara? Jika ia dipasang sebelum penapis, bagaimana udara akan berputar ke dalam enjin?

J: Jawapannya adalah udara yang tidak boleh, dan tidak perlu berputar sepanjang jalan ke dalam enjin! Vorteks (udara berputar) akan berakhir dalam beberapa inci, dan selepas itu, ia adalah ketumpatan udara yang lebih tinggi sepanjang jalan ke dalam enjin. Pada mulanya, ia adalah pembentukan kepadatan tinggi dalam silinder apabila pemecut dipegangkan atau dilepaskan sedikit. Ini mencipta tekanan belakang yang melalui pendikit, selekoh, dan ditekan pada mulut keluar Surbo untuk menjadikannya berputar udara. Jadi, walaupun Surbo dipasang sebelum penapis, tekanan ini akan kembali kepadanya dan menyebabkan udara yang keluar daripada Surbo untuk berputar. Dalam satu saat, pemecut ditekan (pendikit dibuka semula) tetapi ketumpatan udara yang lebih tinggi di hadapan Surbo memaksa udara untuk terus berputar. Oleh itu, tekanan udara yang lebih tinggi dikekalkan. Rasa memandu sebuah Surbo dipasang sebelum atau selepas penapis udara tidak boleh dibezakan dengan mudah.

HQ Surbo Lagi..

Laman Baru:

 • Analisis Tenaga Sistem Surbo
 • Mengapa Surbo?
 • Panduan Bagi Pengguna Surbo
 • Prinsip Sistem Surbo
 • Memenuhi Keperluan Memandu Dengan Surbo
 • Perbelanjaan Keseluruhan Rendah Dengan Surbo
 • Laman Sedia Ada:

  Faedah Surbo Terbaru Teknikal Pelumbaan Testimoni Jualan Promosi Kami ENGLISH

  Surbo Untuk Anda Memandu Lebih Cepat!

  Surbo ialah Suction (sedutan udara) + (sedikit kesan seperti) Turbo Mendekat Garis Merah RPM dengan 1/2 throttle sahaja untuk kereta manual, atau RPM yang lebih tinggi daripada biasa untuk kereta auto!


  FAEDAH SURBO

  Surbo Untuk Keperluan Anda | Kelajuan Dan Pecutan Lebih Tinggi
  Penjimatan Bahan Api | Kurangkan Perbelanjaan Kereta | Jaminan Seumur Hidup | Ciri-ciri Pemindahan
  Keselamatan | Mesra Alam Sekitar (Kurangkan CO2 dan asap) | Mudah Lulus Pemeriksaan

  TERBARU
  Mazda 5 2.0 Auto dipasang Surbo, mencapai 80 km/j pada gear 2 dengan sebahagian bukaan pencepat sahaja (D dipilih). Kia Koup, Hafei Minz 1.1 dan 1.3 juga menyertai senarai Surbo. Laporan dari pemilik Toyota Sienta 1.5 En. Ferdaise: dari 440km/ setiap 32 liter tanpa Surbo, kepada 510km/ setiap 32 liter dengan Surbo, dan kelajuan tertinggi dinaikkan ke 190 km/j dengan Surbo, dari 160 km/j yang asli. Panggil kami untuk cuba Surbo dalam kereta anda

  Testimoni Terbaru (dalam Inggeris):
  Diterjemahkan:
  Lancer CVT Muka Surat 1
  Lancer CVT Muka Surat 2
  Lancer CVT Muka Surat 3
  Lancer CVT Muka Surat 4
  Lancer CVT Muka Surat 5
  Lancer CVT Muka Surat 6

  Ringkasan: Mitsubishi Lancer 1.6 CVT (nisbah gear boleh laras berterusan) dengan Surbo perlu hanya 2500 rpm untuk mencapai 110 kph, berbanding 3500 rpm tanpa Surbo untuk kelajuan yang sama. Ia pun boleh melayar pada 130 kph dengan 2400 rpm sahaja. Sebab Surbo memberinya lebih kilasan, yang benarkan nisbah gear yang lebih tinggi. Pengunaan petrol adalah 12 km seliter. Dilaporlan oleh pemilik kereta Encik Mike Yeo di Singapura

  BAHAGIAN TEKNIKAL

  Prinsip Terperinci Sistem Surbo (Termasuk Menggunakan Meter Boost Sebagai "Pacu" Surbo)
  Soalan & Jawapan
  Dwi Surbo Ujian Dengan Dynamometer
  Kelajuan Lebih Tinggi Dalam Setiap Gear (Kereta: Peugeot 106). Biru: Tanpa Surbo, Ungu: Dengan Surbo

  PERLUMBAAN

  Surbo Civic ESi--kedua dalam kelas ESi (SMSA atau Singapore Motor Sports Association)
  Ashok dan pialanya dari perlumbaan Bombay Membesarkan Gambar Di Bawah
  Pasukan Surbo Sport Kota Kinabalu dan Proton Iswara (dengan Dwi Surbo) mereka yang mencapai 140 km/j dalam gear kedua Honda dengan Dwi Surbo milik Roswag George ketika berlawan di St Lucia
  Go kart dipasang Surbo--terlalu banyak kuasa kuda?

  TESTIMONI-TESTIMONI INGGERIS
  (diterjemahkan)

  Kia Cerato
  Toyota Corolla '99
  Perodua Kenari
  Daihatsu Terios
  Mazda 3
  Honda Stream
  Nissan Sunny FLN6
  Dwi Surbo Nissan Presea: 7.5 saat ke 100km/j
  Dwi Surbo Nissan Sunny Auto yang cepat
  Opel Vectra 1.6A
  Dwi Surbo jimatkan 12% petrol untuk Subaru Impreza
  Surbo di Perodua Kancil yang telah diubahsuaikan
  Testimoni MP3 (Cantonese)
  Surbo Tidak Membakar Lagi Petrol Walaupun Prestasi Kereta Naik
  Alfa 145
  Geo Metro

  akan diterjemahkan:

  Testimoni Lagi Source: Original Email; Unedited

  JUALAN

  Senarai Kereta Surbo Manual | Automatik | Diesel
  30-Hari Jaminan Bayaran Kembali/ Aduan:
  Telefon apabila perlu bantuan kami 24 hr Tel (65) 6 368 0-100
  Servis Selepas Penjualan Surbo | Bantuan Sendiri & Barang Tidak Suai

  PROMOSI

  Pasukan Surbo Terbesar Di Malaysia

  Promosi Surbo pada Sep 2005 di Sabah Malaysia

  ACI Pameran Kereta Promosi Surbo di Johore Malaysia pada August 2004. Menglik untuk gambar lagi Iklan Surbo di Malaysia
  Sertai Kami Sebagai Penjual Surbo

  KAMI

  Hak CiptaŠ, Surbo Engineering Singapura. Cap dagang Surbo serta Rekabentuk Berdaftar UK No. 2075384 milik Surbo Engineering. www.surbo.net mewakili rangkaian penjual Surbo di negara-negara yang dibekalkan dengan Surbo asli dari SES.

  graphik ini tersumbang oleh pelanggan. Kami mengalu-alukan rekabentuk anda atau syor lain

  Komen Anda Tentang Tapak Web Ini, Atau Mahu Informasi Tentang Pemasangan Surbo (diperlukan):

  Nama Anda (diperlukan): Emel Anda (diperlukan):

  Kereta Anda (jenama, model, tahun, auto/ manual, cc, petrol EFI/ carburetor/ diesel/ turbo):

  Ada Barang Dalam Enjin Yang Diubah? (terutama tentang kotak pembersih atau papan pembersih dalam kotak pembersih):

  Km Se Liter Minyak:

  Ada Masalah Kereta Anda Yang Mesti Diselesaikan?:

  Tempat Anda (negara/ bandar/ kampong):

  Ingin Menjadi Pengedar Surbo? (tak/ ya/ cadangan pemasaran):